Kuinka paljon tarvitset saavuttaaksesi taloudellisen riippumattomuuden, taloudellisen turvallisuuden?

Monet ihmiset uskovat, että heillä on oltava paljon rahaa saavuttaakseen taloudellisen riippumattomuuden. Mutta kuinka paljon on ”paljon”? Eräs keino päästä taloudellisesta ongelmasta on sijoittaa, sijoittaa sinne, missä rahasi kasvavat, Nordea auttaa sinua tässä.

Kuinka paljon rahaa sinulla todella pitää olla saavuttaaksesi taloudellisen riippumattomuuden ja taloudellisen turvallisuuden.

On tärkeää muistaa, että taloudellinen riippumattomuus ja taloudellinen turvallisuus eivät ole sama asia. Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa, että sinulla on tarpeeksi rahaa elättääksesi itsesi ilman, että olet riippuvainen muista. Taloudellinen turvallisuus tarkoittaa, että sinulla on riittävästi rahaa elättääksesi itsesi ja perheesi hätätilanteessa.

Se, kuinka paljon rahaa tarvitset saavuttaaksesi taloudellisen riippumattomuuden, riippuu monista tekijöistä, kuten elämäntyylistäsi, iästäsi ja asuinpaikastasi. Jos olet nuori ja sinkku, voit todennäköisesti tulla toimeen paljon vähemmälläkin rahalla kuin jos olet vanhempi ja sinulla on perhe elätettävänä. Ja jos asut kaupungissa, jossa elinkustannukset ovat korkeat, tarvitset enemmän rahaa kuin jos asut maaseudulla, jossa elinkustannukset ovat alhaisemmat.

Paras tapa määrittää, kuinka paljon rahaa tarvitset saavuttaaksesi taloudellisen riippumattomuuden, on selvittää oma ”numerosi”. Tämä on rahamäärä, joka sinulla on oltava säästössä, jotta voit elää koroilla ja osingoilla. Kun olet selvittänyt lukusi, voit alkaa työskennellä kohti taloudellista riippumattomuutta.

Taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseen on useita eri tapoja. Joillekin se tarkoittaa, että heillä on suuri säästötili, jota he voivat käyttää hätätilanteessa. Toisille se tarkoittaa, että heillä on hyvä sairausvakuutuserilaisia tapoja saavuttaa taloudellinen turvallisuus. Joillakin ihmisillä on sekoitus erilaisia sijoituksia ja säästötilejä. Toisilla on vakuutuksia, jotka kattavat heidät hätätilanteessa. Ja taas toisilla on molempien yhdistelmä.

Paras tapa saavuttaa taloudellinen turvallisuus on selvittää, mikä on sinulle tärkeää ja mitä haluat suojella. Kun tiedät, mikä on sinulle tärkeää, voit alkaa laatia tarpeitasi vastaavaa taloudellista turvaa koskevaa suunnitelmaa.